Διαφήμιση στο facebook

Διαφήμιση στο facebook

Διαφήμιση στο facebook. 99% αυτών που επικοινωνούν μαζί μου το αναφέρουν ως επιθυμία. "Ο ανταγωνιστής μου κάνει και έχει αποτέλεσμα!" Ξέρετε ποια είναι η απάντησή μου? Εσείς αν ήσασταν πελάτης θα βρίσκατε την επιχείρησή σας από διαφήμιση στο facebook και θα αγοράζατε? Και σχεδόν πάντα η απάντηση είναι όχι ...

Πριν δούμε, όμως, γιατί στην πλειονότητα των περιπτώσεων δεν έχει αποτέλεσμα ας δούμε γιατί τόσος ντόρος με την αυτή.

Γιατί θέλετε να διαφημιστείτε σε αυτό?

  • Είναι trendy, όλοι μπαίνουν εκεί και ποστάρουν
  • Οι ανταγωνιστές μου διαφημίζονται εκεί και βγάζουν έσοδα!
  • Μου το πρότεινε ένας expert. Μου είπε έχει αποτέλεσμα!

Διαφήμιση στο facebook. Η μεγάλη απάτη.

Θέλετε την αλήθεια? Σας το πρότειναν γιατί δεν ξέρουν SEO! Γιατί το πιο εύκολο είναι να σας πουλήσουν μια υπηρεσία στην οποία δεν κάνουν σχεδόν τίποτα παρά να σας χρεώνουν!

Είναι trendy και μπαίνουν όλοι σε αυτό. Ε και? Πόσοι χρήστες αγοράζουν μέσω μιας διαφήμισης στο facebook? Και αν αγοράζουν θα αγόραζαν δικό σας προϊόν? Το κάθε προϊόν έχει διαφορετικό marketing πώλησης. Νομίζω το γνωρίζετε ήδη αυτό μιας και εσείς πουλάτε. Δεν ταιριάζουν όλα τα κανάλια πώλησης σε κάθε προϊόν. Ταιριάζει αυτό το κανάλι πώλησης στο δικό σας προϊόν? Αν ναι οκ. Αναρωτηθείτε το, όμως, πρώτα και μετά ακολουθήστε τη συμβουλή κάποιου.

Ξέρετε πως οι ανταγωνιστές έχουν δει αποτέλεσμα με αυτή τη μέθοδο. Ok. Πως το ξέρετε? Εσείς αποκαλύπτετε ποιες μέθοδοι έχουν αποτέλεσμα στις δικές σας πωλήσεις? Γιατί αυτοί να το αποκαλύψουν?

Η διαφήμιση στο facebook δεν δουλεύει στην πλειονότητα των περιπτώσεων γιατί:

  • Το κανάλι πώλησης facebook δεν ταιριάζει στο προϊόν σας
  • Το 30% των προφίλ στο facebook είναι ψεύτικα ή διπλά ή δεν χρησιμοποιούνται
  • Η στόχευση της διαφήμισης στο Facebook είναι πολλές φορές λάθος, με συνέπεια να ξοδεύουμε χρήματα σε λάθος target group
  • Το Facebook δεν είναι το ίντερνετ αλλά κομμάτι του internet.

Αν θέλετε πραγματικά αποτελέσματα - εισροή εν δυνάμει πελατών στην ιστοσελίδα σας ο μόνος τρόπος είναι το SEO, ούτε το facebook advertising ούτε το AdWords (θα το αναλύσω σε άλλο άρθρο).

Μην στέκεστε μόνο στα δικά μου λόγια, αναζητήστε το παραπάνω στο google και διαβάστε την γνώμη και άλλων ειδικών. Αν καταλήξετε ότι τελικά το SEO είναι το κλειδί της διαδικτυακής επιτυχίας για την επιχείρησή σας και θέλετε να συνεργαστείτε με κάποιον SEO expert είμαι διαθέσιμος να το συζητήσουμε.