Προώθηση ιστοσελίδων Αθήνα

Προώθηση ιστοσελίδων Αθήνα

Ένας από τους πιο δημοφιλής τρόπους για να ανεβαίνει η σελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης όταν μας ενδιαφέρει η τοπική αγορά είναι το τοπικό SEO (local SEO) ή αλλιώς το γεωγραφικό SEO. Πολλές φορές είναι το ιδανικό μιας και στοχεύει στην τοπική αγορά. Και βέβαια συνήθως φέρνει περισσότερους πελάτες. Είτε πρόκειται για μια περιοχή είτε για μια ολόκληρη πόλη ή ακόμα ακόμα και για έναν ολόκληρο νομό.

Προτού προχωρήσουμε θα πρέπει να γνωρίζεται τις βασικές έννοιες σχετικά με το SEO. Αν, λοιπόν, δεν γνωρίζετε τίποτα σχετικά με το SEO θα σας πρότεινα να διαβάσετε τον οδηγό τι είναι το SEO καθώς επίσης και τον συνοπτικό οδηγό SEO στην Αθήνα . Αναφέρονται τεχνικές όπως:

  • Καταχώρηση στο Google My Business. Περάστε τα στοιχεία της επιχείρησής σας καθώς και της ιστοσελίδας σας εντελώς δωρεάν. Όσο αναλυτικότεροι είσαστε τόσο καλύτερα. Ανεβάστε κείμενα, φωτογραφίες φτιάξτε μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της επιχείρησής σας.
  • Συμπληρώστε τα στοιχεία της επιχείρησής σας σωστά και αναλυτικά στην ιστοσελίδας σας. Την διεύθυνση, την πόλη, το τηλέφωνο, ακόμα ακόμα και το ωράριο λειτουργίας.
  • Προσθέστε την τοποθεσία σας στο Google Maps και βάλτε το στο site σας, όπως και οδηγίες πως μπορεί κάποιος να φτάσει στην επιχείρησή σας.
  • Τοποθετήστε στρατηγικά στο site σας την λέξη κλειδί της περιοχής που σας ενδιαφέρει.
  • Πολλά επαγγέλματα στηρίζονται για το πελατολόγιό τους στο local SEO, όπως οι γιατροί καθώς και πλήθος ελεύθερων επαγγελματιών.
Seo Greece

Το πρώτο και βασικό, λοιπόν, βήμα είναι να στοχεύσουμε στο τοπικό (local) SEO αν είμαστε μια επιχείρηση που επικεντρωνόμαστε στην τοπική αγορά. Κατόπιν πρέπει να εκτελέσουμε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για το SEO γενικότερα. Αυτές περιλαμβάνουν το on-page SEO και το off-page SEO.

Και βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το SEO audit. Είναι απαραίτητο να γίνει έλεγχος της ιστοσελίδας μας για να διαπιστώσουμε αν ακολουθεί τους βασικούς κανόνες του SEO (όπως κατάλληλοι τίτλοι, περιγραφές, επικεφαλίδες).

Η προώθηση ιστοσελίδων είναι πια απαιτητική δουλειά. Κάποτε μπορούσε να γίνει (τουλάχιστον τα βασικά) και από ένα απλό χρήστη. Τώρα πια όμως αν αναλογιστείτε ότι η google κάνει αλλαγές στον αλγόριθμό της περίπου 600 φορές σε ένα έτος αντιλαμβάνεστε ότι είναι ξεχωριστή και απαιτητική ειδικότητα.

Αν χρειάζεστε κάποιον SEO expert να αναλάβει την βελτιστοποίηση και προώθηση της ιστοσελίδας σας στην τοπική σας περιοχή αποτελεσματικά και να συμβάλει στην αύξηση του πελατολόγιού σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.