τι είναι το seo

Τι είναι το SEO? Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί τι είναι το SEO marketing, τι είναι το off site seo, το on site seo κ.λ.π. Ακούτε δεξιά και αριστερά όρους και νιώθετε σαν να γυρίσατε στο σχολείο.
Ήρθε η ώρα να τα ξεδιαλύνετε όλα. Θα σας βοηθήσουμε εμείς σε αυτό.

Το SEO (συντομογραφία για το search engine optimization) είναι, η διαδικασία βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας (μέσα από ένα σύνολο ένα σύνολο διάφορων τεχνικών) με απότερο σκοπό την κατάταξή της σε υψηλότερες θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα.

Και συνεχίζουμε να εξηγούμε (γιατί το προηγούμενο μπορεί και να μην ήταν τόσο ξεκάθαρο).

SEO-vs-Google-Adwords

Τα οργανικά αποτελέσματα (organic results) είναι τα αποτελέσματα που βλέπετε όταν ψάχνετε κάτι στις μηχανές αναζήτησης και δεν αποτελούν πληρωμένη διαφήμιση. Τις πληρωμένες διαφημίσεις μπορείτε να τις ξεχωρίσετε εύκολα. Έχουν το λεκτικό "διαφήμιση" μπροστά. Αυτές μάλιστα αναφέρονται συνήθως με τον όρο Google AdWords (PPC).

Το SEO, λοιπόν, είναι ένας συνδυασμός τεχνικών με στόχο να βελτιστοποιήσουμε την ιστοσελίδα μας και να προωθηθεί στις πρώτες θέσεις των οργανικών αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης (google, bing κ.λ.π.).

Και αυτό βέβαια γιατί τα πρώτα αποτελέσματα των οργανικών θέσεων λαμβάνουν και την πλειονότητα των clicks. Δηλαδή την πλειονότητα των επισκέψεων από εν δυνάμει πελάτες.

Μάλιστα στον χώρο των SEO experts κυκλοφορεί το αστείο/ρητό σχετικά με την δεύτερη σελίδα των οργανικών αποτελεσμάτων:

Ποιες είναι , λοιπόν, οι τεχνικές για να βελτιστοποιήσουμε την SEO προώθησης της ιστοσελίδας μας? Χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες on-page SEO και off-page SEO (κάποιοι τις αναφέρουν και ως on site SEO και off site SEO).

on site seo τι είναι

On-page SEO

Το On-Page SEO είναι η διαδικασία της βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας μας ώστε να είναι "φιλική" ως προς τις μηχανές αναζήτησης. Λέγοντας φιλική εννοούμε όταν μια μηχανή αναζήτησης "διαπερνά" την ιστοσελίδα μας να καταλαβαίνει σε τι αναφέρεται η ιστοσελίδα μας ώστε να την κατατάσσει για τους σωστούς όρους και στις πρώτες θέσεις. Αυτή η διαδικασία αφορά τόσο το περιεχόμενο όσο και τον πηγαίο κώδικα της ιστοσελίδας μας.

off site seo τι είναι

Τι είναι το off-page SEO

Το off-page SEO είναι όλες οι διαδικασίες που εκτελούνται ως προς την SEO βελτιστοποίηση, αλλά δεν έχουν  να κάνουν καθόλου με την ιστοσελίδας μας. Δηλαδή δεν απαιτούν αλλαγές στην ιστοσελίδα μας.

 

Ένας SEO specialist, λοιπόν, εκτελεί όλα τα παραπάνω για να βελτιώσει τη θέση μιας ιστοσελίδας στα οργανικά αποτελέσματα. Είναι μια διαδικασία συνεχής και το πόσο αποτελεσματική και πόσο γρήγορα θα είναι επιτυχής έχει να κάνει τόσο με την ίδια την ιστοσελίδα μας όσο και με τον ανταγωνισμό.

Αν επιθυμείτε να μελετήσουμε την ιστοσελίδα σας και να δούμε μαζί τι μπορεί να γίνει για να "ανεβείτε" ψηλά στα οργανικά αποτελέσματα μην διστάσετε να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας και θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας.